Specialist voor bouw en industrie!

Gasflessen vullen / ruilen.

Knoef verkoopt bijna alle verschillende soorten gas en gasflessen die in Nederland leverbaar zijn.
Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende merken en flessen met bijbehorende uitleg over de ruilsystemen, statiegeld of abonnementen.

Let op, wij mogen en kunnen niet zelf gasflessen vullen, gasflessen worden altijd omgeruild.
Hier kunt u lezen welke gasflessen en welke ruilsystemen er zijn.

U kunt met de volgende gasflessen bij ons langskomen:

 • Eurofles/caravanfles: 5kg
 • Campingaz: 901, 904, 907
 • Primagaz: 10,5kg grijs (PG105)
 • B.P. Light lichtgewicht gasfles: 5kg 7,5kg 10kg

 

Euro gasfles/ caravanfles / barbecuefles:

De eurogasfles 5kg heeft een ingeslagen productiedatum en keuringsmerk.
Deze gasflessen zijn goed voor 10 jaar en hiernaar mag de fles niet meer gevuld worden. U kunt dus 10 jaar met een groene eurofles doen.
Bij het omruilen van de gasfles zult u altijd een fles met dezelfde productiedatum ontvangen.

Campingaz:

Deze gasflessen worden aan de gebruiker verkocht, niet in bewaring gegeven. Ze zijn niet voor geld inwisselbaar: het betreft dus geen statiegeldsysteem! Aan de rode dop op de gasfles herkent u onze garantie dat de tank door een erkende Campingaz®-dealer is gevuld alsmede regelmatig door ons wordt gecontroleerd en onderhouden.

Lege gasflessen kunnen worden omgeruild voor volle cilinders van hetzelfde type voor de prijs van de gasvulling in meer dan 120 landen over de hele wereld.

Primagaz easyblue:

De 5 kg gasfles is in Nederland alom bekend. Primagaz heeft hiervoor sinds 2010 de EasyBlue™. De EasyBlue™ 5 kg is de oude vertrouwde 5 kg gasfles die u gewend bent, maar nu zonder keurjaren. De EasyBlue™ is gemaakt van staal en voorzien van het Primagaz logo en opdruk. Toepasbaar op gasapplicaties
onder 10 kW, zoals: gasbarbecues, skottelbraai, caravan, boot, etc. EasyBlue™ is een zogeheten koopfles, u wordt als klant eigenaar van de fles. U kunt uw lege EasyBlue™ altijd omruilen voor een volle. U betaalt dan alleen de vulling. In tegenstelling tot de oude groene 5 kg gasflessen betaalt u bij de Primagaz EasyBlue™ niet extra voor keurjaren.

Primagaz grijs 10,5kg:

De grijze 10,5 kg fles van Primagaz is gemaakt van staal en voorzien van het Primagaz logo. Na 15 jaar dient de fles herkeurd te worden. De 10,5 kg gasfles is een statiegeld/ abonnement gasfles. In dit geval blijft Primagaz eigenaar van de gasfles. De 10,5 kg gasfles is te gebruiken voor gasapplicaties, ook van boven de 10 kW, zoals: buitenkeukens, gasbarbecues, caravans, boot en professionele toepassingen.

 

 

Benegas light lichtgewicht gasflessen 5kg, 7,5kg (NIEUW) en 10kg.

Door middel van digitaal aanmelden komt de gebruiker op een snelle, makkelijke en veilige manier in het bezit van het statiegeldbewijs. Voor restitutie van het statiegeldbedrag bij beëindiging van het gebruik van de fles is het geprinte statiegeldbewijs met de aankoopbon noodzakelijk.

De procedure werkt als volgt:

 • De gebruiker ontvangt bij aanschaf van een BeneGas Light fles op het verkooppunt een aanmeldleaflet met een unieke registratiecode.
 • Met de code dient de BeneGas Light fles bij eerste aanschaf digitaal te worden aangemeld op de site.
 • Direct na aanmelding wordt het digitale statiegeldbewijs doorgestuurd naar het door de aanmelder opgegeven emailadres van de gebruiker.
 • Bij beëindiging van het gebruik dient het uitgeprinte statiegeldbewijs meegenomen te worden als de fles wordt ingeleverd bij een officieel BeneGas Light verkooppunt.
 • Het verkooppunt stempelt zowel op het bovenste als onderste gedeelte het statiegeldbewijs af met vermelding van de datum van inname en naam en handtekening van de medewerker.
 • De gebruiker stuurt het bovenste deel van het statiegeldbewijs met de aankoopbon naar Benegas B.V., Postbus 34, 3880 AA Putten. Gebruiker behoudt het onderste deel als bewijs van inname.
 • Benegas zal binnen 2 weken na ontvangst van het afgestempelde en afgetekende statiegeldbewijs met aankoopbon het bedrag terugstorten op het rekeningnummer van de gebruiker. NB: het volledig IBAN rekeningnummer dient te zijn vermeld.

De statiegeldprocedure kent de volgende spelregels:

 • Bij meerdere flessen wordt een gelijk aantal aanmeldleaflets met unieke code uitgegeven. Elke fles moet op een afzonderlijke unieke code aangemeld worden.
 • Bij het omwisselen van een lege voor een volle fles (ook bij wisseling van maat) hoeft het statiegeldbewijs niet te worden meegenomen. Het statiegeldbewijs blijft geldig ongeacht de duur van het gebruik van de fles. Bij omwisseling wordt alleen de vulling afgerekend.
 • Voor flessen met zware beschadigingen wordt het statiegeld niet vergoed. Bij omwisselen wordt de lege zwaar beschadigde fles uit roulatie genomen en wordt het statiegeldbewijs ingenomen. Er zal voor de volle fles opnieuw statiegeld betaald moeten worden. Met een nieuw uitgegeven aanmeldleaflet zal de fles aangemeld moeten worden onder de nieuwe registratiecode.
 • Uitbetaling van het statiegeldbedrag wordt alleen gegarandeerd indien de fles wordt ingeleverd bij een officieel BeneGas Light verkooppunt.

Informatiekaart "hoe te handelen" bij beschadigde Benegas Light flessen:

doc20140623142152